Bilder och sånt

Tänkte försöka skriva ett helt inlägg på seriös svenska, eftersom jag själv stör mig på att skriva "d e" osv, men jag är för lat för att skriva ut hela orden.
Förmodligen inte så långt inlägg då, tänkte mest flascha med lite bilder på vad som har hänt i huset de senaste dagarna. :)



Johan har sorterat i kryddskåpet och jag var bara tvungen att ta en bild eftersom jag tycker alla burkar ser så coola ut!



Vi målade lite warhammer, jag målade lite på en gubbe, men den behöver jag inte visa upp.. Men Johan målade de här sköldarna till min brorsa, de är alltså pyttesmå, typ 3 cm långa! Fattar inte hur han kan, men han är ju bäst på allt förstås :)



Min kreativitet sträckte sig så långt som till att sätta upp ett litet tillägg till "ej reklam" lappen på dörren, är så trött på den jäkla reklamen från mäklarna!

Nu ska ja kolla klart på Ballar av stål (så sjukt kul, har precis upptäckt det!) Och sen ska jag plugga klart tills imorgon, då kommer jag ha nått ett nytt lågvattenmärke för hur oförberedd jag kan komma till basgruppen..

Morsning!

ps.

hörde nyss på tvn om kronfågelkycklingen me glas i. De e tur att kronfågel e så dyrt så vi studenter inte behöver utsätta oss för nån risk genom att kunna köpa kycklingen ;)


bion..

vi skulle ju se kenny begins idag, så vi köpte biljetter stressade till bion å hämtade ut biljetterna. Killen som lämnade ut dem log väldigt mycke tyckte ja, men tänkte inte mer på d. Vi gick mot salongen och därutanför var det huuur mycke småbarn som helst, verkligen små alltså, för små för kenny t.o.m. Vi blev lite fundersamma eftersom vi inte kunde se nån annan som såg ut att vara påväg till vår film, å me tanke på att de va typ fullsatt igår när vi hade tänkt att gå så borde vi ju inte va de enda som ville gå.. när klockan blev 13.15 den tiden som filmen skulle börja kom ja på att "helvete, sommartid"!!! ja hade sett klockan ovanför kassan som stått på 12 å tänkte inte mer på d då, men nu kom ja på d! Så jaha, då måste vi hänga på stan en timme då, inte så farligt...
MEN! Som alla utom jag vet så vreds ju klockan framåt! Så klockan va snarare två (man kan undra va deras klocka pysslade med). Som tur va fick vi tillbaks pengarna å ska försöka gå nån dag i veckan ist. Men va arg jag var!! På en sekund kändes de som hela min helg vart förstörd (trots att jag fram tills dess tyckt att ja haft en jättebra helg). Ja har en förmåga att överreagera en aning när saker inte går min väg.
Som tex när chassi skulle komma å vi va på konsert o kongress (kinsiska kulturigheten) å fick höra att våra biljetter gällde nästa dag. Johan tyckte jag såg ut som om någon hade dött, å just då kändes de ju som det största problemet i världen! Stackars Johan, han har de inte så lätt alla gånger..

Men när vi kom hem satte vi upp en gardinstång, kollade på twilight å sov en liten stund, så dagen blev ju inte så illa ändå! :) snart ska vi äta (gjorde jättegod lax me ostsåsgratinering o grönsaker igår) å ja sitter här å pluggar, eller.. ja gjorde de alldeles nyss, innan ja va tvungen att skriva lite blogg ;)

Men varför är killen i twiligt så himla populär? Han är väl inget vidare snygg?

Släck ner!

Tänkte bara påminna er om att släcka alla lampor ikväll mellan klockan 20.30-21.30!!! Och kasta ägg på era grannar som inte gör det! ;p

imorn ska ja se kenny begins.. har höga färväntnigar på den :)

nu ere helg igen!

Vi har ledigt eftersom vi ska göra klart skolarbete till på fredag. sparar den jobbigaste biten till imorn, nämligen att hitta och kritiskt granska en artikel om behandlingsmetoder vid guillain-barrés syndrom. Det står inte i kurshandledningen, men jag antar att det måste vara en sjukgymnastisk behandlingsmetod. Som vi även ska hitta evidens för.

Nu luktar det väldigt gott ifrån köket, tror maten e klar snart :) efteråt ska ja försöka mig på att göra chai, hittade ett recept på nätet, det innehöll bland annat "indiskt te". Är det bara jag som känner att det vore trevligt att få det en aning mer specificerat? Ja tog ett som var så neutralt som möjligt, typ svart och inte smaksatt.

Sen kanske vi kollar klart på benjamin butters, har sista halvtimman kvar, vi stod inte ut igår, den filmen e verkligen minst en timme för lång för att kunna va bra, men man vill ju ändå veta va som händer me honom på slutet :)

dags igen

enligt statistiken för min blogg börjat folk tycka att d e dags för mig att skriva igen.. ;)

D har vart helg! värsta grymma åxå!! :) Den började för min del i onsdags. Då kom ju alla folk hem till oss å hade middag. Torsd hände nog inte så mycket förutom slappande å så:) på fredagen skulle vi se Divine art, en traditionell kinesisk (dans)show, tyvär började den 19.30 och inte 14.30 som vi hade trott (för den 14.30 va på lördagen) så d blev en snabb ombokning. När de tog paus i bara 15 min tog jag våra biljetter å johan satt kvar, ja kutade iväg för å hitta bilen å sen hitta ätt väg till bussstationen, där hämtade jag upp chasandra som kommit i lagom tid till pausen :) vi rejsade tillbaka efter bara en liten felkörning, sen kutade vi till stället å panikinhände hennes jacka, men vi han precis!! :) tur att d inte va fullt där :) showen va ganska bra, men lite för lång för min smak, ja han tröttna lite, men tror johan gillade den lite mer.

Iaf, sen vart d äntligen lördag! Ja å Chassi stack ut på stan i de fina vädret å letade efter 70-tals aktiga saker, hittade lite småsaker. Vi hade tänkt gå hem, men vi va alldeles för taggade på att få klä ut oss så d blev bussen! Hur kul som heslt att få klä ut sig, å vi hade så himla snyggt smink! Värsta guldfärgen som ögonskugga å massa glitter å grejor! Orkar inte lägga upp några bilder här, för ja tror nog alla har sett dem på facebook redan :)
Vi tog oss till festen och där dansade vi dansmatta och konstaterade att johans afro var överlägset störst! Alla som va där kollade å pekade å ville ta på det! :D Å chasandras outfit va helt underbar!! ja måste leta nya kläder till nästa gång! :)
Å så måste ja skaffa en dansmatta, jättekul å jättesvårt!!!
Iaf så har jag aldrig tidigare sett så många afron på en å samma gång :)

mobilen

är min räddning! men helt sjukt att jag ska behöva surfa å kolla min skolmail på mobilen ju! fattar inte, d e inte datorn d e fel på, för johans mail funkar som den ska.

Earth hour

Hitade just en artikel om att mellanmjölken ska bli svart för att stödja earth our :) coolt! Hoppas ja kommer ihåg att släcka då :)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4682623.ab

och en till grej, en ny träningsform hittade jag åxå! :D
jukari


ego-mail

jo, min skolmail heter faktiskt så.. men grejen e att den inte funkar, ja kan logga in och ut men inte öppna mina mail! rätt jobbigt eftersom d finns en del som ja känner att ja borde läsa typ nu!!

vi försökte skicka vår jobbansökan till norge idag, men fick delivery fail eller va d nu står, betyder d att vi har fel mailadress eller bara oflyt?

va ju ett gäng människor här igår, vi käkade å kollade film å hade almänt trevligt, de drog runt ett tror ja. Än så länge har ingen granne hört av sig så vi kanske klarar oss! :) vi hade vår traditionella vika pappersflyglan å se vem som kan kasta längst från balkongen tävling. Nu har de två grannarna under oss fått varsit flygplan, de va ja å en till tjej som skickligt nog fick planen att vända å segla in på balkongerna :D
Imorn blir en rolig dag, först se kines-skowen å sen kommer chassi! (tvinga i henner mat) ;) måste fortfarande köpa pilotglasögon bara!
Sen har ja kommit på att ja nog vill köpa ett par sånna där leggings som ser ut som jeans, låter konstigt, men de ser verkligen ut som riktigt tajta jeans (på ett inte läskigt och obehagligt sätt)! hur lätt är de lixom att hitta riktigt tighta jeans som sitter snyggt och dessutom är sköna!? enda grejen e väl att man måste ha dem till en lång tröja/kort klänning, leggnings brukar ju inte va så snyggt som vanliga byxor annars :D

undrar om ja ska ta å väcka johan snart..? :)

hur orkar han?

Johan alltså, klockan är nu 23.05 och han har precis börjat laga mer mat. Efter skolan åkte vi å handlade, kom hem, sorterade tvätt, jag tvättade och han diskade å röjde i köket (inget litet projekt..) och lagade fisksoppa. Jag pluggade å lyckades springa två vändor till till ica. Nu har vi städat lite till, å nu står han som sagt i köket igen.
Vi kommer ha så sjukt mycke mat hemma imorn, fattar inte hur d ska få plats i kylen!! Han ska göra fisksoppa, äggcurry, sambalsoppa, lassi, linser, alugobi (typ potatis å blomkål) och rorti (nån yoghurt grej man har till stark mat). Dessutom kommer en tjej tidigare än de andra för att hon vill lära sig rätterna (hon e vegetarian å alla rätter utom fisksoppan e vegetariska) och för att hon ska göra en annan maträtt, vet inte exakt vad, men hon ska använda sig av filodeg iaf..
Svulla imorn eller? ;)
undrar om d e ok å gå å sova medans killen slavar i köket? ;)

eurovision inte för alla..

Vet inte hur insatta folk är, men ja kan meddela att georgien e bannade får moskva i år, deras låt var inte så populär.. ;) här har ni den, å ja antar att ni kan klura ut vad som inte var så populärt, speciellt hos vissa... ;)



Ganska svängig låt tycker ja :)

Tingaliin, tingaliin!!

Va den bästa låten, den borde man ha kunnat rösta på!! :D Nu har jag den som ringsignal när johan ringer, eftersom han är sgt. tingeling i fadderiet, hoppas han ringer snart ;)

ska strax gå å handla, d blir smarrig sallad ikväll! Å på onsd ska johan bjuda hit folk på middag, han har ärt sig massa nya indiska vego-rätter i helgen, å ja e så himla nyfiken, speciellt på sambal-soppan som tydligen ska va hur god som helst! :)

goldfever :)

idag släpptes biljetterna under stor pompa och ståt (varför heter d så?)! Eller 4 killar från med6 och tre från fyllecellen kom in i glasentren å sjöng en låt om hur dyrt de är att handla i cafeterian (de sjöng mitt framför den :) ) sen annonserade de att nu fick man köpa biljetter!
Jag å några tusen andra sprang iväg å fixade, så nu har ja köpt biljetter å märken!! :)


Goldfevermärket som ja ska sy fast på overalln såklart!                                   Biljett!

Ja.. jag tycker iaf att d ska bli kul :)

kultivering ;)

ja, nästa fredag ska vi bli lite kultiverade å gå å se e kinesisk dansshow här i linkan :) hoppas den e bra för de hade minsann inga studentpriser!!

the sims va alldeles för dyrt för å köpa i butik, välj mellan 375 å 94 om man köper d på internet lixom! eller noll om man laddar ner :D
Hittade en rolig energidryck på öb å eftersom alla vet att man ska döma maten efter förpackningen(??) så va vi tvungna att skaffa varsin :)


"Things that make you go muu!" Haha, va!!? :D

Ja e verkligen jättesugen på att göra creme brule, men vet inte om ja egentligen har tid eller ork. Vi fick ju d på nyår, å d va så grymt gott! inte alls nån gele-slemmig klump som ja hade väntat mig!

Lyckades f.ö få me johan till maskeradaffären, i den fanns en gubbe som luktade sur svett så d luktade i hela butiken! han drog fram lite flower power kostymer (för killar mest) i väääldigt färgglada mönster.. nog för att d e roligt att klä ut sig lite extremt, men det finns faktiskt en gräns!! De slutade me att johan köpte ett par solglasögon som han ska ha på festen, sen va vi nöjda. Tror ja får masa mig till myrorna istället å hitta nåt där, har de fortfarande 70tals kläder där? annars får man väl köpa nåt billigt å sy om.. :)

Nu har ja lärt mig lite om råris då (av er som lämnat kommentarer alltså, inte som att jag orkat googla de själv eller så). De me lång koktid va de ända ja hade koll på, men de e omöjligt att hitta råris med lång koktid (förutom d röda..) nu har ja ett fullkornsris som d e 30 min på tror jag. De får duga.

slumdog millionaire

såg slumdog millionaire igår, riktigt bra film, inte konstigt at den fick så många oscar! den va rolig o lite sorglig o hemsk o lite romantisk, allt helt enkelt! :) å så e d indiska skådisar, så de pratar sån där rolig engelska ;)

snart ska vi till överskottsbolaget å köpa en pajform å några skålar, sen ska vi köpa ett nytt sims (d gamla e för gammalt för att lämna tebax, å d e inte datorn tror jag, för alla skivor utom skiva två funkar..)  å om ja har riktigt tur så lyckas ja övertala johan att åka till Guns Hobbybod me mig, d finns tydligen en himla massa maskeradgrejer där, så ja tänke spana in om d finns nåt 70tals aktigt! Ska nog kolla på saturday night fever å få lite inspiration åxå :)

irriterad!

Försöker installera the sims 2, men så fort man sätter in skiva 2 hänger sig hela datorn! tänker hänga på dörren utanför spelaffären imorn å köpa ett nytt bara för att ja e så sur just nu! himla slöseri me pengar att köpa ett nytt när man inte ens har tid att spela egentligen bara...

Till nåt annat! Nån som vet om d e skillnad på råris å fullkornsris? min personliga gissning e att d e samma sak, men eftersom fullkorn blev väldigt trendigt för ett tag sen bytte de flesta namn på riset för att de skulle verka lite häftigt. Va tror ni?
Å en mat-sak till! Köp ALDRIG scans lantkorv! totalt vidrig, det går att dölja smaken under massa kryddor å tomat, men den e för läskig för att man ska vilja de! den e inte värd de  hur lite den än kostar!!

chokladbanan

blev sugen på choklad, men man kan ju inte bara sätta sig å äta chokladsås, då verkar man ju lite slabbig å onyttig. Men! om man lägger chokladsåsen i en banan, då verkar man helt plötsligt nästan nyttig och d ser ut som man har gjort nån slags ansträngning. och så är det ett himla bra sätt att lura i pojkvännen en o annan vitamin åxå förstås ;)



Avlsutade de hela me en skål hallon, så nu kommer ja sova gott :)

min lediga dag =)

har vart ledig idag och gjort klart uppgiften som skulle in skönt att ha den ur vägen, ja lixom säckade ihop å gjorde inget mer vettigt på hela dagen sen! Så nu sitter ja här me en artikel på 8 sidor som måste läsas ikväll, plus att ja måste packa och har lite ångest över att ja inte kom iväg för att köpa present till brorsan. D får bli imorn innan skolan. Då ska ja dessutom hinna me lite disk hade ja tänk. Spännande liv man lever alltså.. :D

så, om nån vet vad man ska ha på sig på en sjuttiotalsfest så börja berätta, ja behöver lite ideér! E helt kass på att klä ut mig, men ja ska försöka. Tydligen ska det finnas dansmattor där, ja har aldrig testat, men d verkar sjuukt kul!!

just de!! nu finns ja på msn ibland! webmesenger funkar ju inte på de här datorn av nån oförklarlig anledning, men Emma i klassen kom till min räddning och visade mig ebuddy.com!

pluggandet ja..

som ni märker går de väldigt bra.. men ja hittade en sån där gratis sida om verkar bra, så självklart tycker ja alla ska registrera sig så jag får GRATIS MAT! :D man får presentcheckar i mataffärer, ICA, hemköp och willys. Kanoners tycker jag, bara d finns bra gejer att göra så man tjänar ihop till ett presentkort snabbt :) Länk till sidan hittar ni här!! 
nu blev ja hungrig åxå.. just d, de finns recept å sånt åxå på sidan! ;)

 

varför finns inga böcker på svenska??

eller, inte lika många som d finns på engelska iaf. Snackar skolböcker här alltså.. e bara lite frustrerad för att ja måste sitta å leta efter nåt bra om vad bobath e för nåt i en gammal engelsk bok, d tar ju 10 gånger så lång tid att läsa om man vill förstå va d handlar om!
Ja tycker inte om engelska längre. Idioter, tror dom äger världen bara för att d råckar finas ett par stycken länder som kan deras språk. morr.

yrsel, balans och förflyttningar

där har ni dagens tema, först föreläsning om yrsel å balans å sen färdighet,vi fick testa lite balnsgrejer å sånna där roliga glasögon som förstorar ögonen tp tusen gånger så vi kunde kolla på nystagmus.
D sista vi hade (som slutade 18.30!!) va förflyttningsträning, d va skoj, då fick man blir lyft i en kran me sele från säng till rullstol, å bli fastspänd i en vip-bräda :) om man blundar när man blir nersänkt sen så känns d som man ligger plant lååångt innan man gör d, så när man ligger plant känns d som man e påväg å hamna upponer!

nu känner ja inte alls för att börja plugga inför imorn, men d e just va ja måste! efter maten iaf..

nej!! ja kom åt nån knapp, allt blev jättekonstigt på datorn!!! :(

har vart lite duktig idag :)

Började dagen kl 9 i skolan, ja å emma skulle föröska få ihop vårt PM, kunde väl kanske ha vart lite mer effektiva, men vi fick igång tankeverksamheten iaf, ja tycker ändå vi va ganska duktiga!
Nu har ja dessutom suttit å skrivit lite om cp till min individuella uppgift, d jobbigaste va referenserna!
Vi va å handlade däremellan å åt värsta smarriga middan, köpte rostbiff som vi stekte som biffar å åt me pommes å bearneissås (köpt om nån undrar ;) ), å till d hade vi de smarriga vinet Medina som Mikkis dök upp me efter nyår när ja va sjuk å ynklig! :) supermysigt!!
Å nu sitter ja här nyduschad å glad. Köpte en överasknigpåse på bodyshop för 49:- å fick en liten duschcreme å bodylotion å en tvättsvamp (eller va de nu kallas) i form av en ros. D känns lixom lite mer lyxigt å duscha när man inte bara använder vad man hittar på ica :)

sen har ja mer nya tvätta-sig saker, fingerfärg å badskum i ett!! har dock inte badat än, men försökte göra en liten blomma på armen, tyckte inte att färgegenskaperna va de bästa, men d kanske inte e meningen att  färgen ska torka? :) kanske en bra grej för folk som har barn som inte vill tvätta sig iaf? :)



söta va?

RSS 2.0