Drömbröllpet?

Kolla in den här http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0&feature=player_embedded, det är ju så ett bröllop ska vara, roligt och glatt, varför envisas med den där stela stämningen som alltid är? :D Jag satt med det största leendet nånsin videon igenom :)

Kan berätta att dopet var trevligt, ungen var sjukt söt! Ganska drygt att sitta i bilen hela dagen dock vi var hemma i Linkan igen vid 24.. Passade på att titta förbi Dragon Gate när vi ändå åkte förbi, men det var inte så mycket att se egentligen, ganska maffigt visst, men inte riktigt värt ett stopp och 30 kr  inträde som bara låter en komma in och stå på gården och gå in i restaurangen och turistshoppen.

Min fina nalle som jag fick av Lajjni när jag fyllde år hoppade ner från bokhyllan inatt, fattar inte var det kom ifrån, den har ju stått där hur länge som helst, fick gravitationen plötsligt spel? Som tur var gick inget sönder och glasögon och keps är återfunna :)

Bomb!

För några nätter sen, precis när jag höll på att somna hörde jag världens smäll! Alltså inte nån liten smällare-fjutt, det lät mer som om någon avfyrade en kanon nere på gården! Tyckte att sängen skakade till lite också, men det kanske bara var Johan som ryckte till.
Han hörde iaf av några jobbarkompisars mormor att någon hade fyrat av en hemmagjord bomb på vår gård!! Helt galet, värsta ligiststället man bor på!! :D

På jobbet går det bra ialla fall (hoppas jag) men det finns en väldigt märklig kille som kommer in typ varje dag. Första gången jag märkte att han var skum var när han räckte fram två tjugor och ville växla till en femtiolapp. Frågade om han hade 10 kronor eftersom han inte gjorde någon ansats att plocka fram mer pengar, "nej jag har bara 7 kronor" svarar han då. Tänker att jag kanske fattade fel, han kanske ville växla till femtioöringar? Frågar och då suckar han och bestämmer sig för att lämna tillbaks en av grejerna han precis köpt så han ska kunna växla till sig sin femtiolapp.

Nästa gång han kommer in vill han ha banankartonger, vi ska lägga undan uner dagen och så kommer han och hämtar senare. När han väl kommer och ska hämta finns bara två stycken kartongen och han vill ju ha fler. Jag lägger upp en låda bananer så han får en till låda men han vill ha fler, han kan se rätt in på lagret där det står en hel bur med bananer "men ni har ju jättemånga lådor därinne", eh ja, men det är bananer i dem! "ja men jag måste ha flera lådor, det här räcker inte", försöker förklara att vi faktiskt inte kan förvara bananerna på golvet och undrar om han inte kan komma igen imorn och hämta nya? Men nej, han bor sååååå långt bort, och det finns inga andra affärer heller som säljer bananer där han bor.. tillslut pressar jag upp en låda till för jag orkar bara inte, då säger han att "jag kan ju komma imorgon också". Fick höra av de som jobbat där ett tag att han hämtar kartonger varje dag och att han bor precis bakom lunchrummet.

Igår ville han köpa en påse (bara), men det saknades en krona och jag tänker inte ge honom den eftersom han stör mig, så när han säger att han inte har en krona säger jag att "nähä, men då får du väl använda hundralappen då" men nej den går ju inte att använda så han byter till en billigare påse. Jag vet, jag är ond som inte låter den stackars efterblivna (antar jag) killen få en krona till en påse, men eftersom jag när jag skänker nån krona inte bara kan ge bort affärens pengar hur som helst (försöker ha lite mynt i fickan för kriser) så vill jag inte ge bort mina egna pengar till någon som bara inte vill spräcka sin hundring. Känns lite bättre att ge en krona till någon som faktiskt inte har pengar.

Nu ska jag slå in paket, är faktiskt nöjd med doppresenterna jag köpt, borde köpt ett lager så man har om man måste gå på fler dop :D


veolia vs SJ

På veolias hemsida kan man ju boka tåg resor även med SJ. Det märkliga är att om man bokar resan via Veolias hemsida istället för via SJs hemsida så är det ungefär halva priset.. Mystiskt. Värt att komma ihåg om man ska åka tåg någon gång.

Så lite tid

Om exakt en vecka ska vi befinna oss i Rättvik på dop. Bilen har körförbud eftersom vi varit för lata för att kolla om vi kan pilla med handbromsvajern så den börjar fungera ett tag. Känns lite stressigt, vill helst inte boka sista minutentåg, på tok för dyrt!! Dessutom måste vi komma på och köpa en doppresent (om någon har ett bra tips på doppresent till en liten tjej så ja tack!!). Jag vet inte hur Johan jobbar resten av veckan, men den enda dagen jag slutar tidigt nog för att kunna handla är imorgon, men då har vi planerat att pilla med bilen, och förhoppningsvis hinna besikta den lite snabbt om vi pillar snabbt, har 1,5 h på oss innan drop in tiderna stänger. Och tvätta, och bära ner skräp i förådet, och laga mat.

För att spinna vidare på maten. Igår fick vi 1,7 kilo fransyska från jobbet för att den går ut idag. (De är himla snälla på det sättet, saker som är trasiga eller har dåligt datum får man ta hem istället för att slänga). Ska försöka laga till nån slags gryta av halva biten imorn (hinner inte ikväll, slutar sent och börjar tidigt imorn så maten måste gå fort).

Har kokat Reinas bark och lagt den på tork på balkongen, vi tänkte ta in lite igår men gjorde inte det för att allt inte hade torkat. Idag spöregnar det så nu är den totalt dyngsur. Hoppas att solen kommer tillbaks snart!

säger du det?

Lajjnis kommentar var mycket intressant.. :) Kan du fråga vad man kan komma undan med för ett badrum på ungefär 20 kvadrat (om man räknar ihop väggarna och golvet alltså)..? Bara på kul lixom? :) Fast jag tror ändå det blir tokdyrt, det är ju inte bara deras lön, det är väl materialet som kostar sjukt mycket. Räknade faktiskt lite på det idag, om man köpte billigt kakel (100:-/m2) skulle kaklet kosta typ 2000, men allt under kaklett verkar dyrt..

Nu ska jag fixa käk lax med färskpotatis och gräddfil och gräslök så vi blir av med lite potatis :) ska även försöka mig på lite stuvad spenat för vi har en gigantisk påse bladspenat i kylen och Reina kan omöjligt äta upp allt innan det blir dåligt! imorn är vi lediga båda två, då ska vi föröka få upp handukshängare och halllampa, sedan kommer Peter på onsdag kväll så då får vi hoppas att allt sitter på plats :)

Första dagen på jobbet

Gick väl ganska bra, fick sitta i kassan och det var väl inte så mycket nytt.. det svåraste är väl alla PLU nummer som vanligt. Vart lite på posten också, lite knepigt men man lär sig nog snabbt om man bara är där några gånger :) Det är några skillnader mot i vaxholm, de har mycket nogranare rutiner här (på ett bra sätt). Sen tycker jag det är rätt schyst att vi får ta varsin 33 cl flaska med läsk/vatten på förmiddan och eftermiddan (lätt imponerad kanske, men jag har ju något att jämföra med).
Nästa dag blir imorn, då jobbar jag bara till 13 som tur är, för vi måste städa och fixa tills johans föräldrar kommer hit på lördag :)

Till något helt annat, det störtade ju ett till plan för några dagar sen. Nån slags skrock inom flygvärlden säger ju att det alltid är tre plan som störtar. Jag tror stenhårt på det här (vår granne som jobbar som flygvärdinna och är gift med en pilot berättade att alla som jobbar på plan blir skitnervösa när ett plan störtar för de väntar på nästa två..) så när Johan skulle till Grekland var jag rätt nervös, då hade det första kraschat i havet (det som var påväg från brasilien) och jag hade sett en liten artikel på nätet om ett litet plan som kraschat, så jag visste att det var ett kvar! Men nu har alltså det tredje kraschat, så nu är det lugnt om ni ska ut och flyga!

Nä, nu ska jag sätta mig och jäsa framför tvn, och om jag känner mig riktigt ambitiös kanske jag går och bokar en tvätttid också.

akut till djuraffären

Vår fina ål som vi köpte igår kom tyvär inte alls överens med Axel. De småbråkade från början och idag såg jag hur Axel blev jagad och några minuter sedan satt han vid rutan med ett bakben mindre! Vi skopade upp honom och var iväg till djuraffären snabbt som blixten, där var de snälla och vi fick lämna tillbaks honom fast vi inte hade kvittot kvar.
Okej, nu undrar ni kanske varför det var Axel som fick åka? Vi har läst på lite om axeloter och de föredrar lite kallare vatten än våra fiskar gör, så vi har vart lite tveksamma till om vi skulle behålla honom redan innan. Som tur är så är axeloter mästare på att få kroppsdelar att växa ut igen, så snart har han nog fått ett nytt ben.
Ålen har nu fått namnet Brutus.
Han vi snackade med när vi köpte brutus sa att den bara skulle bli lite större (måttade max 40 cm) men nu när vi läst så vet vi att dom kan bli 70 cm!! Det är bara inte så vanligt i akvarier..

ja, då vet ni allt nytt på fiskfronten. Annars finns inget särskilt att berätta, kollat lite på badrumsskåp på nätet och fattar inte vad som gör dem så dyra!?

Jo just det, Lajjni: Även om kaklet inte är jättedyrt så verkar arbetet vara det, vi tror inte vi är så händiga att vi klarar att riva och kakla badrummet själva, googlade runt lite och folk verkade få betala åtskilliga 10 000 kr mer än vi har lust med även om de gjorde det själva.. :(

RSS 2.0