Dagens utflykt

Har vart himla mysigt att ha en anledning att gå runt ute en hel dag :)
Vi var framme lagom tills kolmården öppnade, precis som väldigt många andra. Störande många ungar precis i början, men vi skakade av oss dem vid bamses värld :)

En riktig höjadare var björnen, han gillade att visa upp sig! :)
 
Johan om 10 år ;)

Såg delfinshowen men tog inga kort, mobilen är inte riktigt så snabb.. Tyckte det var lite väl mycket Markoolio bara. De som jobbar som delfinstränare lär ju inte vara missnöjda med sina jobb iaf, undrar hur man får det jobbet egentligen..?
Jag ville förstås görna ha med mig ett av varje djur hem, men det fick jag inte :(



Precis efter att jag tog bilden sa killen något till elefanten, och den och en till elefant morrade (helt seriöst, de röt som lejon!!) och kutade mot honom!! Trodde att nu var det kört, men de mosade honom inte utan bara stannade hos honom, fattar inte vad som hände men jag är glad att jag inte stod där nere ialla fall :)
Efter ett antal timmars vandrande var vi lagom trötta och solbrända så vi gick in på tropikariet.

Där fanns en enorm leguan som inte alls var lika söt som reina, tvärtom var han ganska ful, hade värsta underbettet!! Tycker han påminner lite om Voldemort i Harry Potter faktiskt..


De hade massor av fiskar och sånt där, bland annat en rocka som låg på rygg vid vattenytan och sprutade vatten på oss!När vi vandrat runt och tittat på allt där också så åkte vi till akvarieaffären i Norrköping, vi köpte några malar och två svarta scalarer, och så köpte vi den här...



Sedan måste jag bara lägga in en bild på en annan firre som är ny men inte har blivit uppvisad

Han heter Elliott och han har en tjej som heter Barbara :)

Sådär, inget mer att berätta vad jag vet, Gonatt!

gäsp

uppe tidigt idag, vi ska på utflykt! Till Kolmården!! :) ska bli jättekul fast man inte är liten längre, tycker fortfarande om att kolla på djur :)
när ja skulle logga in på bloggen såg jag en bild från någon annans inlägg, vilken chock, min gamla klasskompis från högstadiet var med i fröken sverige!!! Här finns en länk om någon vill titta på bilden på några av kandidaterna.
jaja, återkommer om kolmården.

Duschen föresten.. Love It!!!!!

Badkar no more!

Vi har jobbat och slitit hela dagen idag (och med vi menar jag att johan har gjort det mesta eftersom han är starkast..). Nu har badkaret åkt ner i källaren till förmån för en dusch! :) Nu har vi en takdusch och en handdusch, och Johan premiärtestar dom precis i detta nu :)
Inga lyxiga glasdörrar eller så (vi är ju faktiskt studenter) men duschdraperi funkar bra för mig iallafall! Nu vill man ju "bara" byta ut möblerna och kakla också. Det sistnämda kommer vi nog bara fortsätta drömma om (har en aning om vad det kostar), men nåt nytt skåp eller så kanske dyker upp sen när vi fått vår första lön :)
Nån smart lösning på duschhylla måste vi ha också, eftersom det är plastmatta på väggarna funkar inte sugkoppsmodellen.


Dushen

Imorn fortsätter kanske fixandet, vi har nämligen installerat en ny blandare i köket, med diskmaskinsavstängning, så allt som står mellan oss och en användbar diskmaskin nu är en liten slangklämma och en grej som stänger av elen automatiskt om något skulle hända = Clas Ohlson imorn! :)

Sen har vi köpt en lampa till hallen också:

Vi får se när vi vågar och orkar sätta upp den, borra i taket verkar läskigt, ingen aning om var elen går (ringde och frågade vice ordförande men han sa bara att vi skulle testa och se..) så vi får väl stänga av alla proppar och hoppas att allt i huset funkar när vi är klara.. :)

Vi har en alien! :)

Skulle köpa några räkor till akvariet, men de var slut, men istället hittade vi något mycket gulligare!!

 
Det är en axelotl!! :) Våran e grå som på den andra bilden, men visst är den gullig på ett lite kontigt sätt?! :) Nu har den förstås gömt sig så vi ser inte så myckt av den, fiskarna är galet nyfikna på den lille stackarn, så fort han tittar ut kommer de (eller en av dem iaf) fram å tittar :)
Ska ta egna bilder när den inte är lika skygg längre :) Tydligen kan de bli tama och keliga om man handmatar dem också, men det kommer vi nog inte orka med..

Idag tog vi ut Reina på promenad också! Första gången hon fick komma ut i gräset, hon hade jättekul där hon sprang runt inne bland buskar och snår och vi fick ligga och kräla halvägs inne i buskarna för att hålla koll på henne och kopplet :)
Nu ligger hon och vilar ut i sitt fönster, hon har nog inte rört sig så mycket nånsin tror jag :D

Palpation

Jag hittade en blogg, ett stycke handlade om en kompis till blogskrivaren som pluggade till sjukgymnast.. det snodde jag rakt av för att de va så kul.. :) 

"Emma läser till sjukgymnast och då har man tydligen lektioner där alla klär av sig i underkläder och tar på varandra. Det är HELT sant! och nej, ingen könssegregering här inte för er som undrar. Sjukgymnaster tenderar heller inte till att vara de mest otränade...i alla fall inte i Emmas klass enligt hennes själv. Denna typ av förspel har tydligen ett akademiskt namn och går under täcknamnet Palpation."

HAHA!! Sjukt kul ju! Kommer ihåg den gången vi hade "palpation" i skolan på KI och det kom in ett par killar från militärhögskolan för att bjuda tjejer på bal, de vart ju en aning generade! :D

Jaja, nu är det iaf sommarlov. Brorsan tog studenten igår så det var fullt ös här när jag kom hem. Idag körde ja brorsorna till täby för att de skulle hitta studentpresent till en kille som har sin fest idag (han får en mankini och en fejk tvättbräda), jag hittade en mysig klänning för typ 80 kr så jag var nöjd jag med :)

Spex

Har ägnat kvällen åt att spexa för T 6orna. Tydligen är det tradition att T4 ska spexa för de när de tar examen /det är dom som har nollat vår klass), men det var inte så många som ville vara med eftersom vi fick lov för en vecka sen. Två tjejer var det som försökte få med lite folk, och eftersom jag ändå inte kan åka till sthlm förän på fredag så kände jag att jag kunde vara lite snäll och vara med fast jag inte känner en enda person i den klassen.
Vi var alltså tre stycken, vi spelade ca 30 pers (alltså alla i deras klass) i 45 min, vi fick hänga skyltar runt halsen med namn och bild på den vi spelade..
Trots stressen och alla skyltar gick det bra iaf, de tyckte det var kul och vi slapp större missöden :)
Är helt slut nu, ont i hela kropen, känns som jag kört värsta tränigspasset!!
Kanske inte bara beror på spexet iofs, har vart duktig och städat en massa, tom skurat golv!!

Imorn blir de ändå lite mer städning, och sen har jag upptäckt att det finns en djuraffär i linkan som vi aldrig vart i, så den ska besökas! :) Johan skriver tenta imorn, så det blir nog nån tentafest i trädgårdsföreningen också.


RSS 2.0