Who will be the big fat loser?

Vi har blivit stora fan av "biggest loser" på tv, varje kväll måndagar till torsdagar sitter vi vid tvn kl 19.00. Eller, den ena sitter medans den andra (oftast Johan) står och kämpar på crosstrainern. Idag är det exakt en vecka sedan vi köpte den och exakt en vecka sedan vi startade vår egen biggest loser tävling "who will be the big fat loser?" som vi så fint har döpt den till. Invägning ikväll, då ska vi va lika seriösa som på tv och räkna viktnedgång i procent! Finns dock ett litet problem, åtminstone i mitt fall är risken överväldigande att det snarare kommer handla om viktuppgång.. En av orsakerna skulle kunna bero på den här:

 Kladdig chokladkaka med vit chokladmousse, maränger och hallon. Fruktansvärt mäktig men god, och inte så bra om man har en viktnedgångstävling!

Micke var nere och hälsade på för ett litet tag sedan, tyvär hade jag fortfarande Kua då så jag han inte vara så social, men han och Johan fick ha en riktig killhelg tillsammans! Vi fick en flaska av Mickes egengjorda vin, grymt snygg så den måste jag ju bara visa!


Vet inte riktigt hur den här bilden blev så enorm, men det får den väl vara så ni kan läsa texten :)
Vinet kan även det ha en del i min förmodade icke-viktnedgång eftersom vi drack det blandat med sprite eftersom det är lite starkare än vi är vana vid, läsk är ju som bekant inte heller det nyttigaste man kan hitta.. :)

Snart ska jag i alla fall iväg till skolan för att försöka komma igång med uppsatsen igen, ska åtminstone vara lite duktig och gå dit. Fast jag ska ta med lite av min kladdkaka och bjuda Emma på vilket betyder att jag kommer äta av den också så det tar nog ut varandra ändå.

Har inte mycket mer att berätta just nu, det snöar på som vanligt men det gör det ju hos alla så det är ju inte så spännande..


2 dagar avklarade!

Har jobbat 2 dagar på KUA´n nu, fredag 14-21.30 och lördag 6.45-16.00. Idag är det ledigt så då får man passa på att vila och ta det lugnt, ni skulle hört oss igår när vi skulle gå hem, alla var toktrötta, skrattade åt allt och någon sa "såhär trött har jag inte sett ut sedan jag var nyförlöst!" (tre av sex har ungar i vårt vårdlag).
Ska jobba enligt sådant här schema två veckor nu (kvällspass, morgonpass, en dag ledig osv..), någon sa att då har vi ju nästan två dygn ledigt, men jag räknar inte eftermiddagen eftersom jag är så trött att jag ändå inte orkar göra något då.

Utbytesstudenten är jättetrevlig iaf, väldigt skönt att ha en sjukgymnaststudent till att kunna diskutera med, alla andra sjukgymnaster är ju ensamma i sina vårdlag. "Mitt" vårdlag består av tre sjuksköterskestudenter, en läkarstudent och så jag och XX. Det blir ju mycket engelska eftersom XX inte kan svenska så vi har alla råkat börja prata engelska med patienterna, och jag tänker på engelska när dagen är slut vilket är väldigt iriterande! Men annars är det kul att få en anledning att öva på det. Och det gör inte så mycket om man säger något på engelska till patienterna, de som inte förstår engelska är så gamla att de ändå inte hör vad man säger, och de som förstår tycker inte att det gör något :)

Vi hinner inte syssla med så mycket sjukgymnastik på avdelningen eftersom det inte finns några undersköterskor så alla måste dela på de uppgifterna också. Man märker hur mycket de gör när de inte finns, för att inte tala om vilka otrevliga arbetsuppgifter de har.. Jag kan inte förstå hur någon frivilligt vill bli undersköterska, men jag är glad att det finns sådana personer, och skulle jag ge en "dagens ros" skulle jag ösa rosor över alla undersköterskor!!

eeh.. tack?

"Hej Nadja
Vi har denna termin en student från Nederländerna här . XXX heter hon och skall gå i samma vårdlag som du. Jag hoppas du skall tycka det är roligt få nära kontakt med en utbytesstudent och att ni alla hjälps åt i vårdlaget. XX talar tyska, holländska och engelska. Hon kontaktar dig. Har du frågor mejla mig gärna!
Hälsningar "Den Onda Tanten" "

Är det bara jag som tycker det är märkligt att få ett sånt här mail helt utan förvarning? Det känns som folk utan mig har bestämt att jag måste bli bästa kompis med den här människan! Visst, jag har inget emot att ta hand om henne och vara allmänt trevlig och allt det där, men brukar man inte fråga först? Även om man inte ens menar att den frågan riktas till (mig) har något val så brukar man väl maskera sin beordran på något trevligt sätt? Typ "Jo vi råkar ha en utbytesstudent här denna termin, ni ska vara i samma vårdlag så vi på skolan undrar om du kan vara lite trevlig mot henne och om hon kan få kontakta dig?".
Eller så är det bara jag som är överkänslig för att jag avskyr den här skolan och inte är så förtjust i hon som skickade mailet?

Jaja, roligare saker!!
1. Jag är tillbaks! Nu kommer jag i mina favvojeans igen och har inte gjort mer än att tagit några promenader i veckan och frusit några månader! :)
2. Klarade första delen av tentan idag så imorn blir det muntlig fördjupning, skulle verkligen sitta fint att bli godkänd så man kan bocka av något på listan!
3.. Vet inte men kände att de var lite snålt med bara 2 punkter.. Man har fått studiebidrag idag, det känns himla bra! :)

Jo just det, de försökte intervjua mig i radion idag, två snubbar som stod vi busshållsplasten med en mick :)! Fast jag visste inte vem gubben de frågade om var (tydligen nån på östgötatrafiken som fått 6,2 milj för att avgå) så jag blev mållös. Sen sa jag (tyvär inte i radion) att de hade varit bättre om pengarna gått till en charmkurs åt busschaufförerna istället.. Typiskt att man inte är lite mer kvicktänkt!

RSS 2.0