akvariet



Imorgon ska vi köpa växter och till nästa helg ska vi skaffa fiskar! Tycker det är jättefint redan nu, och det tyckte reina också som blev lite galen och började slicka på glaset och soffan och allt som fanns i närheten!

Nu ska vi ut och mecka med våra cyklar så vi kommer iväg på middag ikväll hemma hos Johans klasskompis och hennes pojkvän.

Bra dag!

Ni vet patienten som jag berättat om som det är synd om? han som inte kan prata och är förlamad på höger sida? Idag när jag kom in till honom låg han och rörde lite på höger ben, när jag jobbade med hans arm låg han och viftade med fingrarna, och när jag skulle gå höjde han handen och jag frågade om det var något mer jag kunde göra, och då sa han tack! det var stort för mig, jag blev nästan tårögd!

------

Nu håller vi på att fylla akvariet, snart är all sand i! kommer nog upp en bild inom snar framtid. Jag tror det blir jättebra! :)

Brugd

Visste ni att det finns en haj i svenska vatten som kan bli upp till 13 meter lång!!?

Det är en brugd! Helt sjukt, som tur är finns de nog mest på västkusten, men även i östersjön.. Okej, den äter bara plankton, men om jag visste att en sån här äcklig sak fanns i närheten skulle jag inte chansa!

Ska kolla på robinson nu, så jag tänkte avsluta med ett citat från in handlerare: " Det står alltid 1-0 till trädgården" ;)

Sprungit igen

Vi gav oss ut två ggr förra veckan, och det här var första gången den här veckan, borde hinna en till så har vi iaf kommit upp till två pass i veckan :) fast dumt nog hade vi ätit pizza en timma innan vi sprang så jag mår inte helt bra nu..

Ska sätta mig och klura på ett träningsprogram till hon som vi ska göra vår fallstudie på nu, vi tänkte att vi skulle förbättra hennes balans, men nu när vi har undersökt henne har vi kommit fram till att de beror på att hon inte har någon känsel över huvud taget i ena foten, och det kan vi ju inte göra så mycket åt tyvär, så det blir gammal hederlig styrketräning typ.

Ska bli så sjukt skönt med helg! Fast jag har börjat inse att det nog är dags att börja tentaplugga nu tyvär, hoppas jag tar mig i kragen!

glad påsk i efterskott :)

Nu är helgen slut, men den har vart grymt skön med massa mat och slappande. Imorn är det dags för praktiken igen, jag som har vant mig vid att vara ledig nu..

I torsdags hände något som gjorde mig skitarg! Vi har ju en patient som är förlamad (kan röra lite på vänster arm och ben, och nicka och skaka på huvudet bara), har reumatism och inte kan prata.
En sköterska skulle hjälpa till att lägga honom i sängen, vi använde lyft och när hon skulle dra bort skynket på sin sida så tryckte hon honom upp under hans subluxerade axel (eftersom han är förlamad kan inte musklerna hålla fast hans axel), jag fick snabbt lägga armen bakom honom och hålla upp hans tyngd på en arm! Sen skulle hon plåstra om hans fingrar, och då var hon väldigt omild och kollade inte ens på honom, men det gjorde jag och han hade jätteont!! Sa till handledarna och de frågade om det var "namn" men ja visste inte för hon hade ingen namnbricka. Hemskt att det finns sånna människor, och att det är känt och inte görs något åt det! Fattar inte hur man kan göra så när man dessutom vet att personen får ont pga RA hela tiden och inte kan säga till!
Hoppas jag slipper vara med om sånna dummingar igen!


symtom

Idag fick jag lära mig ett nytt strokesymtom, kommer inte ihåg namnet för det, men det var nåt liknande perception.. såhär var det:
Vi skulle göra en neurologisk undersökning på en patient men det var svårt för han förstod inte instruktioner, så vi bestämde att jag skulle testa känseln i fötterna en gång till för det var så svårt att tolka svaret.. så jag gick bort och försökte igen (den här gången satt han iaf still med fötterna, alltid nåt..) han fick blunda och sedan säga var på fötterna jag drog med handen. När jag var klar var det lixom svårt för honom att fatta det, jag sa åt honom att han fick öppna ögonen och att jag skulle gå igen och så, men när jag gick så satt han ändå där och blundade och sa typ "ja nu är det där.. nu är det på höger..." osv, länge alltså, kanske en kvart eller så!
Hörde talas om en tant som haft något liknande tror jag, de hade hittat henne när hon stod och hyvlade ost, och hon hyvlade och hyvlade och hyvlade...

Nu sitter jag och väntar på att Johan ska komma hem, han har också vart i norrköping idag. Skulle vilja sova, men då blir jag bara seg, bättre att lägga sig tidigt. Har druckit en gigantisk kopp med cappuccino för att hålla mig uppe. Om vi ska följa våra nygjorda planer så ska vi ut och springa idag igen, känns inte jättelockande nu när vädret inte är lika fint längre och jag dessutom har himla ont sen föra gången. Måste försöka göra något seriöst, typ höra av mig till några klasskompisar om fallstudien vi måste göra, men har ingen energi alls!

Och en till sak. Grattis Mikkis till jobbet!!! Det coolaste sommarjobbet man kan få typ! Hoppas vi hittar något i narvik så vi kan komma och hälsa på! :)

ont ont ont!

träningsvärk som bara den! Blir jättestel så fort jag suttit stilla, men det värsta e ländryggen, har jätteont! Den kändes ganska blåslagen redan när vi kom hem igår. Hoppas verkligen inte det blir som det alltid annars blir så jag får ännu ondare imorn..

Idag på praktiken såg ja en tjej som såg ut som en student och jag tyckte verkligen att jag kände igen henne, kollade och kollade och försökte komma på om det var någon jag borde känna igen. Visade sig att det var Klara från gymnasiet! Jätteroligt och en total överaskning att träffa henne på praktiken i norrköping! Har nog inte träffat henne sen gymnasiet, så jag känner mig ändå lite ursäktad för att jag inte kände igen henne direkt. :)

Nu vill jag nog strax sova, inte van att gå upp innan 6 på morgonen längre!

så jäkla duktiga!

Vi har precis vart ute och sprungit, vi var ute i 40 min och sprang kanske 25 minuter av den tiden. Blir ju lite intervaller eftersom jag inte har så bra kondis.. För mig var det sjukt jobbigt, men väldigt skönt när vi kom hem, medans johan typ knapt var flåsig. Skönt att ha någon som peppar en när man ska springa! Han tränade lite när vi kom hem medans jag tog en välbehövlig dush :) Förhoppningsvis får vi det här som vana också. Nu hade vi ju sjukt bra väder, hur fint som helst och perfekt värme, och det är inte så mycke pollen att jag inte kan andas än.

Hade första dagen på praktiken idag, tror den kan bli riktigt bra, och de har ett bra upplägg så ja känner att jag har en chans att klara tentan sen! Jag är på en stroke avdelning och det är där jag ska vara i sex veckor nu, det dyker väl upp en och annan som har någon annan åkomma också, men mest stroke.
Skönt nog så går det en expressbuss precis utanför oss till norrköping, så jag har det rät bra fast jag måste pendla..
Såg värsta gulliga gamla paret idag, frun kom och hälsade på sin man, och de var så söta, helt nykära fast de var så gamla, höll varann i hand å kramades hela tiden, blev alldeles lycklig av att se dem, ingen av de som såg kunde låta bli att le :)

Nu i helgen var vi uppe till stockholm en sväng och han med att träffa Jeppe och Hanna och deras barn som var jättesöta, och tro det eller ej, men jag höll faktiskt i bebisen! (det var typ första gången jag höll i en unge..). Vi satt ute i parken hela dagen och åt bullar, jättemysigt!
Sen åkte vi till Peter och hjälpte honom bära in möbler i hans nya lägenhet, och sen blev det dags att ta sig hem. Snälla som vi var så lät vi Jeppe och Verity åka med i hyrbilen som skulle återlämnas i mörby medans vi tog bussen, vilket resulterade i att det tog mig nästan tre timmar att komma hem eftersom jag hade en del oflyt, var inte på tokbra humör när jag väl kom hem. Tog ju lika lång tid som det tar att åka mellan linköping och stockholm!

Nu ska jag försöka kolla upp allt jag måste ha fixat tills imorn, och just det, den jäkla tankeboken måste skrivas!

Biljarder!

5 eller 8 Biljarder har de viktiga gubbarna skakat fram bara sådär för att rädda världsekonomin. Otroligt hur fort man kan skaffa fram så mycket pengar för att hjälpa oss i de länder som redan har det bra..

Ialla fall så såg vi kenny begins igår, riktigt rolig som jag trodde, men trodde ändå att den skulle vara lite bättre än så.
Köpte sjukt mycke godis, ja har fortfarande mer än hälften kvar och är inte ett dugg sugen! Däremot poporn! Vi ska gå å köpa nu, så ja får testa popcornkryddan vi köpte på bion :)

Reina åt frivilligt idag!! Visserligenbara en ärta och en bit persilja vad vi kunde se, men det är ju stora framsteg för att vara hon! :)


RSS 2.0