Lindans

Idag skrev vi tenta på morgonen, åkte hem med en riktig huvudvärk som jag vilade bort :) skönt att ha tentan gjord men tror inte det gick så bra, jaja, gick de inte så behöver jag inte fundera mer på den förän i augusti iaf :)

Nu ikväll stack jag till trädgårdsföreningen för lite grillning med klassen, den första jag såg var en kille i klassen som gick på lina! De hade spänt upp en lina mellan två träd, och sen satte de upp en till. Jag testade lite, behövde ha en på varje sida att hålla i bara.. det var ganska kul, men läskigt! Så fort jag bara satte upp en fot på linan så började den gunga helt hysteriskt från sida till sida!
Nu har vi ledigt i två dagar innan vi har vårt sista seminarium på torsdag. Hade tänkt åka upp till sthlm typ direkt efter det, men nu måste jag vara kvar här tills minst den tredje.. Har jag otur måste jag stanna till den 5e, och isf missar jag brorsans student :(

nu är det löst

jag ändrade färg på pilen, så nu behöver ni inte gå och undra över det ;)

Pluggandet går trögt idag, vet inte varför, kanske är vädret, det har spöregnat och åskat och vart allmänt trist. Jaja, nu ska jag kolla på demensföreläsningen vi har haft nån gång..

Gaah!!

Har fastnat i pluggandet, försöker verkligen förstå basala ganglierna och signalerna, men det verkar vara fel på mig eller boken! Har googlat lite på bilder för att försöka fatta, och vissa är som jag vill att den i boken ska vara..
Det är när substantia nigra skickar signaler till putamen. I boken är båda pilarna som går dit i samma färg, det vill säga de är båda inhibitoriska, de går till varsin receptor, en D1 som är exitatorisk och en D2 som är inhibitorisk. Det är D1 som gör mig galen!! Pilen dit hämmar, och pilen därifrån åxå, men ändå står det ett plus där. När man har parkinson ska det gå fram mindre signaler = det borde hämma nästa hämmande mindre = nästa neuron borde skicka fler signaler, men det ska på något sätt bli färre!? Jag blir galen på det här, för jag tycker mig minnas att någon förklarade det här så jag förstod i början av terminen. Har kollat föreläsnigen och det hjälpte inte, då gick istället D1 pilen in till substantia nigra. SUCK!!!


Ännu mer fiskar!

Köpt massa fiskar idag, 4 stycke scalare som är jättefina, lite guldaktiga med långa fenor och spröt, och två stycken blå guramis som också är fina och har långa spröt. De seglar runt i akvariet och tar det lugnt, förutom när de retas med de övriga fiskarna.


Tre scalare och en gurami


Gurami


En scalare och våra botior


Man ser knappt, men det är en av de fyra pyttesmå malarna vi köpte förut :)

Scalarna har vi gett ett kollektivt namn: Skalman. Guramisarna heter Gurkan och Guran :)

Idag upptäckte jag och resten av klassen att det bara är en vecka kvar till tentan, ALLA hade fått för sig att det var två kvar, så det är stor stress nu! Ska väl ta mig en cappucino och jobba lite på det ikväll.. Vi har iallafall skrivit klart vår fallstudie nu, kanske lite finputsning kvar bara. :)

Tentan

Jag tänkte igår att dagens tenta skulle gå så som det gick på bilbesiktningen. Bilen gick inte igenom, och inte jag heller!  :( och som om det inte var nog att missa tentan så missade jag bussen med 1 minut vilket gjorde att jag inte skulle hinna med campusbussen utan behöva vänta på den i en timme!!
Men som tur är har man ju en superkille här hemma som tog bilen till norrköping och hämtade mig! Så jag kom hem en timme tidigare än om jag tagit bussen.
Nu börjar det bli dags att packa, i helgen ska vi sociala med våra familjer är planen. Jag ska leta efter bra foton att göra studentskylt av till lillbror! :)

Imorn får jag iaf bestämma en ny tid för tentan, känns som det inte spelar någon roll när den blir av, dels kan jag inte tillräckligt mycket och sen kan jag inte riktigt använda mig av det jag kan känns det som. Jag har ett par pusselbitar men jag lyckas inte sätta ihop dem lixom!
Det är ju mitt fel som inte pluggar tillräckligt, men det är svårt när man är totalt ointresserad också, de andra kan ju tycka att det blir ju spännande när man börjar fatta och då vill man ju veta mer, jag är verkligen inte sån. Tycker det är trist även om jag fattar och har varken lust eller ork att ta reda på bakgrunden till det vi får lära oss.

Nytt på fiskfronten

Jag förstår att ni alla är mycket nyfikna på vad som pågår i vårt egna lilla big brother? :)
Då kan jag berätta följande:
4 nya fiskar har flyttat in, det är små malar som är vår nya städpatrull, alla växter är mycket fräschare nu så de var ett bra köp!
Praktbotiorna dvs Prins Charming och Steroids har lugnat ner sig nu, prins charming bryr sig inte om sin spegelbild längre. Nu tycker de om att ligga tätt ihop i nån liten grotta och mysa, sen vaknar de till och simmar runt och käkar på allt de kan hitta. De har glufsat i sig varenda snäcka som fanns i akvariet också!
"rockorna" är jättesöta, de far omkring och skvätter sand som tokar. Bertil är lite utanför, han är för sig själv medans Kurt och Secret Agent Man verkar ha nått ihop. De ligger å skvätter sand på varann å jagar varandras svans i cirklar och gör sneak-attacker mot varann.

annars finns inte mycket att säga. Har just insett att Beach 2009 nästintill har ramlat över mig och nu är det verkligen försent att göra något åt saken! Man kanske skulle bada i en burkini i år? ;)

Jäkligt grym låt och video!

Har läst om det nånstans förut, och nu hittade jag en video.  På http://www.playingforchange.com/ finns det ännu fler. Det de har gjort är att de har spelat in samma låt med massor av gatumusikanter över hela världen och sedan satt ihop det till en låt. Lyssna!!



Riktigt coolt, kanske köper skivan till och med..

Lite ICA och lite Ullared

Börjar med den stora nyheten att både jag och Johan har fått jobb på ICA här i Linkan i sommar. Ingen större överaskning då dem i princip sa rätt ut under intervjun att vi skulle få jobbet. Johan var där några timmar tidigare än mig så när jag kom dit blev det ju "hmm, vi hade någon här med samma adress för en stund sen, bor ni i samma trappupgång eller?" Men det verkade inte göra något att vi bodde ihop, tydligen hade de ritat ett hjärta mellan våra namn när de la schemat så vi skulle få jobba samma veckor. Himla shysst av dem! Jag ska stå i delikattessen och posten och Johan ska få göra lite av allt. Och jag ska jobba en hel vecka mer, så han kommer sitta hemma å lata sig medans jag jobbar och sliter! ;)

Sen börjar jag bli himla sugen på att testa ullared. Det är nämligen himlans massa prat om folk som ska dit på praktiken, det snackas om att ta med släpkärror och takboxar så jag får intrycket av att man inte åker dit och småshoppar direkt. Sen har vi då Cissi som är himlans rutinerad på ullared, hon skulle ge en bra beskrivning av hur man shoppar till hon som ska åka nu:
"Okej, du sitter i bilen och ni börjar närma er ullaredsområdet, då tar du upp polletten till kundvagnen, när ni e vid parkeringen, kasta dig ur bilen och Spriiiing! Ta en kundvagn medans den som kör parkerar. Sedan springer ni fort mot ingången!! Okej, när ni kommer in, stanna inte utan fortsätt framåt, rakt in till barn, därifrån går ni till dam.." osv.. Någon seriös lunch finns det inte tid med heller. Sedan ritade hon en karta, alla avdelningar var utskrivna och det var stora pilar överallt åt alla möjliga håll! 

Nu ska ja ta och sova tror jag, måste ta mig igenom en dag till innan jag kan ha lite sovmorgon!

Nya akvariebilder

Uppdateringar om akvariet (jepp, det blev sötvatten, salt får vänta till det finns mer cash). Vi har köpt växter och 7 fiskar.

såhär fint är det nu, men den röda växten som knappt syns på bilden får vi nog slänga, den är riktigt algangripen och vi vill inte att det ska sprida sig till resten av akvariet.


Vi har två av de här fiskarna, vi har döpt dem till Prince Charming och Steroids. Prince Charming är på bilden, och han är besatt av sin spegelbild, han lämnar nästan aldrig den sidan av akvariet, utan åker bara upp och ner framför glaset! Steriods fick sitt namn för att han (eller hon, vi vet ju iofs inte) får ryck ibland och simmar omkring hur fort som helst!

    

Vi har tre stycken av de här rock-liknande små malarna. De heter Kurt, Bert och Secret Aget Man. Den sistnämda var väldigt bra på att hålla sig osynlig i början, och nu har han bosatt sig under den vita stenen. De är rätt söta, när de väl syns..


Vi har två stycken av de här malarna. Att bilden är så dålig beror på att de är nattaktiva och ligger nergrävda och totalt osynliga under sanden på dagarna.Vi känner lite grann att det kanske inte var vårt bästa köp, men de var billiga! Vi har döpt dem till Gudrun och Pinnen. När vi släpte ner Pinnen så sjönk han, stel som en pinne, och låg sen kvar blickstilla tills det blev natt, för då grävde han ner sig. De är inte så aktiva nånsin tror jag, när killen i djuraffären skulle fånga dem stack han bara ner fingrarna i gruset och plockade upp dem, de försökte inte fly över huvud taget!!

Nu får vi vänta ett tag innan vi kan köpa mer, men nästa gång blir det kanske ett stim med tetror eller något annat som faktiskt syns i akvariet!



Såhär håller han på Prins Chaming, man kan tycka att han kanske borde tröttna, men nejdå, han håller på såhär hela tiden!!

RSS 2.0